گزارش/ ویلا سازی در اراضی کشاورزی رسم جدید متمولان شاهرودی

این روزها شاهد ساخت و ساز های فراوانی در باغات و اراضی خوش آب و هوای شاهرود و بسطام توسط متمولان شهرستان شاهرود هستیم که دنبال ویلایی برای گذران اوقات آخر هفته می گردند در حالی که این اراضی کاربردی کشاورزی دارند.
به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، دست اندازی به اراضی کشاورزی و حتی بعضاً طبیعی در بخش هایی از بسطام و شاهرود و ییلاقات این شهرستان چون امیریه، سبب شده تا نگرانی ها پیرامون این موضوع پدید بیاید که چرا هر کس پول و مکنتی دارد می تواند قطعه باغی را خریده و هر میزان که بخواهد در آن ویلا درست کند؟
این هجوم پول داران شاهرودی برای ساخت ویلا در ییلاقات شمال شهر اما بیم زمین خواری، تغییر کاربردی و همچنین نابودی اراضی کشاورزی و باغی را تشدید می کند موضوعی که نگرانی های بسیاری را از سوی جهاد کشاورزی و حتی دوست داران محیط زیست به دنبال داشته است.
یکی از بنگاه هایی که در زمینه مستقلات و املاک در بخش بسطام نیز کار می کند به خبرنگار شاهوار فردا می گوید: امروز باغاتی هستند در امیریه که با وجود دو جریب مساحت ۲۵۰۰ متر مربع) و یک خانه زیبا در میانه ۴۰۰ میلیون تومان قیمت دارند یعنی هم قیمت یک آپارتمان در خیابان امام خمینی(ره) شاهرود هستند.
امیری بیان می کند: این نشان می دهد که تقاضا برای ویلا ها در این بخش های ییلاقی وجود دارد و هر جا هم که تقاضا باشد باید عرضه، ساخت ساز و تغییر کاربری زمین و ده ها مورد دیگر هم رخ دهد.
وی می گوید: مشتریان ما دو دسته هستند عده ای پول دار مرفه و بی غم که فقط میخواهند باغچه ای داشته باشند و تفریحی کنند و دو عده ای که با خرید باغ می خواهند از آن درامد زایی کنند مثلا آن را اجاره بدهند یا در آن غذاخوری سنتی و … درست کنند.
امیری می گوید: تقاضا برای یک قوطی کبریت نیز در امیریه شاهرود وجود دارد شاید باور نکردنی باشد اما یک باغ در این بخش وجود دارد که حیاطش برای عکاسی از عروس و داماد ها ساعتی کرایه داده می شود و اگر بخواهید آن باغ را بخرید به شما یک میلیارد تومان هم نمی فروشند.
وظیفه رسیدگی به تغییر کاربری ها با کمیسیون ماده ۵ است که به تازگی به شاهرود داده شده و دبیری آن با راه و شهرسازی و ریاست آن با معاونت عمرانی استانداری است در این راستا اما معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان بابیان اینکه سرسبزی و بهره مردم از فضای سبز حق مردم است، گفت: اجازه تغییر کاربری در باغات شاهرود داده نمیشود.
منوچهر فخری با بیان اینکه از زمان تفکیک ادارات کل راه دو بار تا کنون کمیسیون ماده ۵ تشکیل جلسه داده است، می گوید: با هر گونه تغییر کاربریها برخورد قانونی خواهد شد، کسی نمیتواند با خشکاندن درختان و گرفتن حق حیات یک شهر، بلند مرتبه سازی و تغییر کاربری در اراضی و باغات انجام شود در غیر این صورت حتما برخوردهای لازم صورت میگیرد.
وی ضمن بیان اینکه تغییر کاربریها با ضوابط خاص انجام میشود، افزود: یکی از شاخصههای جذاب و زیبای شاهرود، وجود باغات سرسبز و پر طراوت این شهرستان است که نباید اجازه دهیم با تغییر کاربری، این شاخصه مهم شهرستان از بین برود.
باقری بخشدار بسطام نیز درباره رسیدگی به وضعیت زمین خواری در این بخش، می گوید: جدیت در برخورد با متخلفان در زمینه زمین خواری وجود دارد و کمیسیون هایی با حضور جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، بخشداری و … در این باره برگزار می شود.
به نظر می رسد شرایط در بسطام از کنترل خارج شده است در دوران تصدی گری مدیران قبلی منابع طبیعی و بخشداری به اذعان کارکنان بخشداری بسیاری اراضی تغییر کاربری یافتند و در آن ها ویلا ها ساخته شدند اما کسی جلوی شان را نگرفت.
متاسفانه امروز زمین های فراوانی وجود دارد که بدون هیچ مزاحمتی ویلاهای دو تا سه طبقه در آن می سازند. یکی از این ویلا ها در میان باغی در بسطام حتی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیز قیمت گذاری شده چرا که دوبلکس است و جالب اینکه آگهی فروش آن در در و دیوار هم پخش شده گویی اقدامی قانونی است که در یک جزیب باغ ۲۵۰ متر مربع اخانه ساخته شود.
حقیقی وکیل دادگستری با بیان اینکه نبود نظارت و عدم بازدارندگی قوانین و مجازات ها سبب ساخت و ساز و زمین خواری می شود، گفت: سال های سال است که جهاد کشاورزی سخت از تخریب خانه های غیر مجاز می کند اما چه می شود که موضوع با یک جریمه ساده حل می شود؟
وی می گوید: متاسفانه قوانین بازدارنده نیستند و چه باید کرد؟ هرکس هر طور بخواهد خانه ای می سازد و هیچ نظارتی هم بر آن نیست. در حالی که قانون صراحتا اعلام می کند در یک هکتار باغ شما می تواند ۸۰ متر مربع خانه کارگری با مصالح متعارف بسازید.
اینکه ویلاهای ساخته شده در بسطام و شاهرود چقدر شبیه خانه کارگری با مصالح معارف هستند موضوعی است که بر همگان روشن است اما نقطه تاریک اینکه تا چه زمانی قرار است جلوی این زمین خواری ها گرفته شود تا ویلاهای متمولان نتوانند آب و برق و امکانات بگیرند؟