اخبار ویژهسایر اخبارفرهنگیهمایش و جشنواره

تواضع و سلوک ویژگی آیت الله العظمی شاهرودی بود

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

وزیر ارشاد اسلامی دولت سیزدهم گفت: آیت الله العظمی شاهرودی در زمره مراجع تقدیر گران مایه جهان اسلام بود و واضع و سلوک ایشان به خصوص در مسائل دینی زبانزد است.

به گزارش شاهوار فردا، محمد مهدی اسماعیلی در نشستی با اعضای برگزار کننده کنگره گرامی داشت مقام آیت الله العظمی شاهرود در دفتر خود در تهران با حضور نماینده شاهرود و میامی در مجلس، امام جمعه شاهرود، دبیر علمی کنگره گرامی داشت آن عالم عالقیدر بیان کرد: آیت الله العظمی شاهرودی علیرغم وجاهت بالا خصوصیات کم نظیری نیز داشتند، متأسفانه مجهول القدر هستند

وی افزود: زمان زیادی از فوت ایشان گذشته و می‌بایست و مجدداً شخصیت ایشان برای مردم بازگو می‌شد

وزیر ارشاد اسلامی گفت: ما خاطرات بسیاری از بزرگان دین در خصوص ایشان شنیده‌ایم که تواضع و سلوک ایشان به خصوص در مسائل دینی زبانزد بوده است، ایشان همچنین در حوزه کاری و فقاهت تا دوران انقلاب اسلامی تأثیرگذاری ویژه‌ای داشتند.

اسماعیلی بیان کرد: ارشاد اسلامی افتخار همراهی با کنگره بزرگداشت این عالم ربانی را داشته هر آنچه در این خصوص لازم است از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان به عنوان نماینده وزارت ارشاد در این خصوص انجام خواهد شد تا بتوانیم کار ماندگاری را به لحاظ تکریم بزرگان دین در دو کنگره پیش رو ادامه بدهیم.

وی افزود: این نکته را باید گفت که امروز علمای ما نیستند که به تکریم نیاز دارند بلکه این جامعه ما است که به لحاظ مسائل اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی نیازمند نورانیتی است که از بزرگان دینی و علما می‌گیرد، بزرگانی که ذکر نامشان در جامعه فضا را عطرآگین می‌کند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم همچنین گفت: با وجود اینکه ۴۸ سال از وفات شخصیتی مانند آیت الله العظمی شاهرودی می‌گذرد برجستگی‌های اخلاقی و رفتاری ایشان مایه مباهات ما محسوب می‌شود لذا امید داریم کار بزرگی که از شاهرود آغاز شده در قم و مشهد نیز با شکوه خاصی ادامه و پایان بپذیرد.

وی درباره مردم شاهرود نیز افزود: کمتر کسی است که با سابقه علمی و انقلابی شاهرود آشنا نباشد، این شهرستان در پرورش علما و روحانیون فاضل و مشعل داران فقاهت پیشتاز بوده است همچنین حوزه علمیه مشهد عمدتاً از علما و فضلای شاهرود قوام پیدا کرده و این بحث را در قم و نجف نیز به قوت شاهد بودیم که کانون‌های اصلی فقاهت شیعی محسوب می‌شوند، از این حیث علمای شاهرود حق زیادی بر گردن همه پیروان اهل بیت (ع) دارند.

امام جمعه شاهرود نیز در این نشست با بیان اینکه از لحاظ فرهنگ عمومی باید گفت برگزاری رویدادها و همایش‌ها و بزرگداشت‌ها برای علما و فقها و صلحا نباید به یک کنگره منتهی شود و می‌بایست با یک پیوست فرهنگی به صورت جدی مد نظر قرار گیرد، گفت: برای مثال می‌توان نمایش نامه‌های تولید شده در کنگره علمی مقام آیت الله العظمی شاهرودی را در شهرستان‌های مختلف استان سمنان و کشور اجرا کرد و در واقع زمینه آشنایی مردم با شخصیت والای ایشان را فراهم آورد تا مردم با بخش‌هایی از زندگی این عالم ربانی آشنا شوند.

آیت الله حسن نظری شاهرودی دبیر علمی کنگره گرامی داشت آیت الله العظمی شاهرود به عنوان دیگر سخنران این نشست گفت: آیت الله العظمی شاهرودی ۵۰ سال درس خارج از فقه ارائه می‌کرد و بسیاری از شاگردان ایشان از جمله آیت الله العظمی سیستانی بعداً خودشان به مرجعیت رسیدند و لذا این نشان از مقام علمی ایشان دارد. آن‌هایی که با حوزه علمیه آشنایی دارند می‌دانند که ۵۰ سال تدریس خارج چه مفهومی عظیمی دارد و اصلاً کار راحتی نیست در نتیجه این امر نشان از اثرگذاری ایشان در عالم تشیع دارد.

کنگره دوم گرامی داشت مقام این عالم ربانی و جلیل القدر دوم دیماه ۱۴۰۰ در مشهد و کنگره سوم خرداد ماه ۱۴۰۱ در در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن