اخبار ویژهپزشکی سلامت

احتمال شیوع گسترده آبله میمون در شاهرود/ آیا مسئولان کتمان می کنند؟

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، در یکی دو ماه گذشته گزارش های متعددی از جامعه بویژه مدارس در خصوص شایع شدن بیماری آبله مرغان حکایت می کند. گزارش های رسیده از علائم آبله مرغان شایع شده، بر احتمال میمونی بودن این نوع آبله دلالت دارد.

آبله میمون علائمی بسیار شبیه آبله مرغان است با این تفاوت که آبله میمونی با تب، سردرد، دردهای عضلانی و خستگی شروع می‌شود. تفاوت اصلی بین علائم آبله و آبله میمونی در این است که آبله میمونی باعث تورم گره‌های لنفاوی (لنفادنوپاتی) می‌شود، در حالی که آبله اینطور نیست.

دیگر تفاوت شاخص آبله ی میمونی با آبله، بروز بثورات (تاول) پوستی در کف دست ها و پاها گزارش شده است.

از دیگر نشانه های آن، مبتلا شدن به آبله علیرغم تزریق دو دوز واکسن آبله در کودکی و حتی ابتلای به آبله در دوران کودکی یا نوجوانی است. که بر اساس نظر کارشناسان، ساختار این ویروس متفاوت از ویروس آبله است.

شاهوار فردا در گفتگو با یکی از بیماران مبتلا به نکات جالب توجهی اشاره نموده که به سمع و نظر خوانندگان محترم می رساند:

وی علائم اولیه ی بروز بیماری خود را خستگی در دو سه روز اول می دانست و اذعان داشت: روزهای اول، استرس و فشار کار را عامل احساس خستگی عضلانی برداشت می کردم اما با بروز استخوان و کمر درد و نیز متورم شدن غدد لنفاوی، ذهنم به سمت یک سرماخوردگی شدید رفت و خود را آماده ی یک استراحت دو سه روزه جهت بهبود سرماخوردگی شدید می کردم.

وی در ادامه به خبرنگار ما گفت: با بروز اندک جوش ها و بثورات پوستی دیگر نمی دانستم این را به چه چیز ارتباط دهم، و اصلا گمان آبله مرغان را نمی کردم چرا که در کودکی هم دو دوز واکسن آبله را دریافت کرده و هم مبتلابه آبله شده بودم.

با اصرار خانواده و مراجعه به پزشک در کمال تعجب، علائم را علائم آبله مرغان تشخیص داد! و خودش نیز متعجب از ابتلای مجدد به آبله علیرغم دریافت واکسن و ابتلا به بیماری بود و اظهار داشت: عجیب است که با دریافت واکسن و ابتلا در کودکی مجددا به آبله مبتلا شده ای!

گویی حتی نامی و نشانی از آبله ی میمون نشنیده است که احتمالی ولو ناچیز دهد!

ناباورانه تر آنکه پزشک مربوطه تنها یک روز استراحت برایم تجویز که با اصرار بنده آن را به دو روز تبدیل نمود!. و اکنون که با شما مصاحبه می کنم روز سوم بروز بثورات و تاول های پوستی ام است که گمان می کنم تا ۳ یا ۴ روز دیگر بهبود نیابد.

وی ادامه داد: از روز اول مشاهده ی تاول ها به گمان آبله مرغان روزانه یک تا دو مرتبه حمام آب گرم نموده و تجویز پزشک را مصرف می نمایم. اما کم کم تاول ها به کف دست و پاهایم نیز در حال سرایت است.

لازم به ذکر است نزدیک دو ماه است که فرزندانم که در مدرسه آمد و شد دارند هر روز خبر از غیبت یکی از همشاگردی هایشان می دهند و البته هر سه فرزندم به ترتیب به این بیماری دچار شده اند. عجیب تر از همه برایم آنکه تا کنون ندیده و نشنیده بودم که کف دستها و پاهای مبتلا به آبله مرغان هم تاول بزند که برای فرزندم و خودم مشاهده کردم.

شاهوار فردا خاطرنشان می کند، ورود آبله ی میمون در مرداد ماه سال جاری توسط انیستیتو پاستور ایران و وزارت بهداشت تایید و رسانه ای شد اما در کمال تعجب دیگر هیچ گزارشی از بروز این بیماری ویروسی در کشور تایید نشد. حتی گزارش ۴۰ ابتلای با علائم آبله ی میمون از سوی دستگاه های مسئول رد و اعلام شد: آبله ی میمون نبوده است.

حال سوال اینست که آیا وزارت بهداشت و دستگاه سلامت جامعه به مانند اپیدمی کرونا، اپیدمی آبله ی میمون را هم تا زمان همه گیری و رسیدن به مرز بحران، کتمان خواهد نمود؟

آیا نحوه ی مواجهه ی دولت با خود و آمادگی مواجهه مردم با این ویروس جدید که البته کشنده تر از آبله مرغان نیست، همانند کرونا خواهد بود؟

آیا باز هم مصالحی مانند انتخابات، وضعیت اقتصادی یا نگرانی مردم مانع از اطلاع رسانی صحیح و دقیق و به هنگام به ولی نعمتان خود است؟

آیا همه ی مبتلایان به آبله با علائم میمونی و متفاوت از آبله مرغان دلیل شیوع این بیماری نیست؟ و صرفا باید به آزمایشگاه های تهران ارسال و تایید شود؟
هنوز یادمان نرفته که آزمایش های ارسالی زمان کرونا به مرکز، جدا از طولانی شدن زمان پاسخ و پایان دوره ی نقاهت! فرد مبتلا، با جواب های متفاوت خودنمایی و موجب تمسخر و زیرسوال رفتن دستگاه سلامت کشور توسط مردم می شد.

آیا چون هنوز واکسن آبله ی میمون ساخته نشده، مسئولان آن را انکار یا کتمان می کنند؟

یا واقعا هیچ ابتلا به این نوع آبله در کشور علیرغم سفرهای متعدد مردم و مسئولان به کشورهای خارجی، به ثبت نرسیده است؟

گفتنی است غالب گزارش های منتشره جهان و کشورهای اروپایی از اپیدمی بالای این ویروس در کشورهایشان حکایت می کند. هرچند نیت رسانه ی مردمی شاهوار فردا ترساندن مردم و سیاه نمایی نیست اما شنیدن سخن درست و به هنگام را مطالبه می نماید.

خاطر نشان می کند تاکنون هیچ یک از مسئولان سلامت شهرستان شاهرود پاسخی به تماسهای شاهوار فردا نداده یا به همدیگر پاس کاری نموده اند.

که البته این نوع رفتارها نه در برابر یه رسانه ی رسمی کشور که حتی در برابر یک شهروند معمولی پذیرفته نیست.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 12 =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن