اخبار ویژهحوادثمصاحبه

ایمنی در استفاده از بخاری گازی/ مرگ با بی توجهی به نکات ایمنی/راه حل یافتن نشتی گاز

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

محمد رضا علی محمدی در گفتگو با خبرنگار شاهوار فردا، درباره نکات ایمنی فصل سرما بیان کرد: اقلیم خشک سمنان باعث می‌شود شلنگ‌ها فوراً فرسوده و پاره شوند و از یک شلنگ نمی‌شود سال‌های سال استفاده کرد و توصیه ما به هم استانی‌ها تعویض شلنگ گاز هر دو یا سه سال یک‌بار است از سوی دیگر استانداردترین حالت شلنگ‌ها باید ۱۲۰ سانتی‌متر باشند.

وی با بیان اینکه ایمنی در بخاری می تواند از مرگ ناشی از بی توجهی به نکات ایمنی ساده جلوگیری کند، بیان کرد: مورد دوم اینکه قسمت سر شلنگ یعنی همان بخشی که به سرشیر وصل می‌شود همیشه مستعد خوردگی و پوسیدگی است درنتیجه می‌بایست از شیلنگ مخصوص گاز که دارای الیاف و بافتی مستحکم هستند، استفاده کرد از سوی دیگر باید اتصال شلنگ گاز را مرتباً با کف صابون کنترل کرد.

وی در پاسخ به این سوال که مردم چطور متوجه نشتی گاز شوند گفت: برخی اوقات امکان دارد شبکه داخلی دچار نشت شده باشد راحت‌ترین روش برای این امر آن است که تمام شیرهای گاز را ببندیم و شماره کنتور را یادداشت کنیم و پس از چند ساعت با خانه بازگردیم اگر سه رقم سمت راست که نشان‌دهنده حجم مصرف کمتر از یک مترمکعب است، تغییر کرده باشد یعنی با مشکل نشت روبرو هستیم.

وی افزود: ۷۵ درصد حوادث گاز، ناشی از نشت شلنگ، فرسودگی آن و استفاده از تجهیزات غیراستاندارد است. استفاده از تجهیزات غیراستاندارد و حتی استاندارد فاقد ترموکوبل متأسفانه باعث بروز حوادث می‌شود. هرچند با وسایل دارای ترموکوبل هزینه خانوار کمی بالاتر می‌رود اما درازای آن مقوله ایمنی دارای اهمیت بسیاری است.

علیمحمدی گفت: همچنین بخاری‌های بدون دودکش حتماً باید در فضاهایی استفاده شوند که تردد در آن‌ها بسیار است درنتیجه این لوازم برای اتاق مسکونی اصلاً مناسب نیست. به‌طور کل استفاده از بخاری بدون دودکش در داخل ساختمان ممنوع محسوب می‌شود اما بخاری‌های استاندارد هم بعضاً ممکن است دچار مشکلاتی شوند درنتیجه مردم وقتی‌که شاهد شعله قرمز سوز بودند قطعاً بدانند که در اتاق گاز دی‌اکسید کربن در حال تولید است که می‌تواند در ۱۵ تا ۳۰ دقیقه فرد را دچار خفگی کند پس به خانه‌های کوچک پیشنهاد می‌کنیم در صورت وجود بخاری اصلاً درزها و راه هوا را مسدود نکنند.

وی افزود: موضوع بعد ضرورت اطمینان حاصل کردن از دودکش بخاری است ابتدا باید دقت کرد که دودکش تا پشت‌بام مسدود نشده باشد سپس باید با دست روی دودکش را لمس کرد اگر لوله دودکش گرم شده باشد قطعاً شاهد درست‌کار کردن بخاری و دودکش آن هستیم اما اگر لوله بخاری سرد بود باید دانست که جریان خروج گاز از خانه با مشکل روبرو است و باید برای رفع مشکل اقدام کرد روش دیگر این است که از پشت‌بام چراغ‌قوه‌ای را روشن و با طناب تمام‌مسیر دودکش را بررسی کرد.

این کارشناس گفت: مردم باید از دست‌کاری وسایل گازی به‌طورکلی اجتناب کنند همچنین لوله‌کش‌های ساختمانی نیز می‌خواهیم تا از تغییر سیستم لوله‌کشی ساختمان حتی به خواست مردم جلوگیری کنند ثانیاً به مردم هم توصیه می‌کنیم بعد از تائید سازمان نظام‌مهندسی هیچ اصراری بر تغییر سیستم لوله‌کشی ساختمان نداشته باشند.

علیمحمدی بیان کرد: پیشنهاد می‌کنیم مردم بر روی پشت‌بام از دودکش‌های H شکل استفاده کنند چراکه هم قدرت مکش را بیشتر می‌کند و هم باران در آن‌ها نفوذ نمی‌کند اما این نکته را هم باید به یاد داشت که امکان دارد وزش باد شدید کلاهک دودکش را با مشکل روبرو کند لذا سالی یک‌بار دودکش‌ها را کنترل کنند.

وی افزود: راهکارهای ایمنی زیاد هستند اما مهم‌ترین آن بحث شلنگ گاز است که مردم فکر می‌کنند شلنگ باید یک قرن استفاده شود لذا باید گفت در تهیه شلنگ گاز و بست آن باید دقت نظر ویژه‌ای داشت که حتماً از موارد استاندارد استفاده شود نکته قابل‌توجه دیگر این است که در منازل قدیمی هنوز روشنایی گازی نصب است که امروزه هیچ کارایی ندارد و ممکن است باعث نشتی گاز شود ر نتیجه توصیه می‌کنیم مردم از لامپ‌های شارژی استفاده کنند از سوی دیگر به مردم توصیه می‌کنیم که شیرهای گاز را در فصل تابستان از روی لوله بردارند که با اشاره‌ای شاهد نشت گاز نباشیم.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن