اجتماعیاقتصادیشاهوارشهریگزارش

گزارش/ کیفیت نان در برخی نقاط شاهرود مناسب نیست

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

برخی شهروندان شاهرود در مناطق مختلف از کیفیت آرد و نان موجود در شهرستان شاهرود ناراضی هستند بررسی های خبرنگار شاهوار فردا نشان می دهد که مردم معتقد هستند در سال ۹۸ کیفیت نان به خصوص نان سنگک و بربری افت شدیدی داشته است.

به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، کیفیت نان یکی از مسائلی است که این روزها مردم شاهرود به خصوص در شهرک های همجوار این شهر به آن اذعان دارند در برخی نقاط مردم از کیفیت بد نان ها شاکی هستند و پاسخ نانوایان شاهرودی، بدی کیفیت آرد است.

یکی از نانوایان شاهرودی در گفتگو با خبرنگار شاهوار فردا، می گوید: کیفیت آرد پائین آمده و علت آن هم اختلاط گندم در سطح استان سمنان است.

محمود عامری می گوید: آرد مناسبی که در میامی و کالپوش و همین شاهرود کشت می شود یکسالی است که به مرکز استان برده می شود و آن جا با گندم گرمسار و آردان که اصطلاحاً پوک هستند قاطی شده و بعد سهمیه شاهرود باز می گردد که این باعث شده کیفیت آرد کاهش یابد.

همکار او نیز می گوید: برای کیفیت بخشی به آرد مجبور هستیم از نمک بیشتری استفاده کنیم تا قوام خمیر را داشته باشیم امسال نسبت به پارسال بیش از یک سوم میزان فرمول خمیر مان تغییر کرده که علت آن نیز آرد است.

یکی از شهروندان شاهرودی نیز به خبرنگار شاهوار فردا، می گوید: نان ها تیره شده اند از سوی دیگر نانوایان همه را خمیر در می آورند کمتر دیده می شود که نانی سالم و درست خبز شود که این دلیل به نانوایان هم باز می گردد بسیاری شان فقط یاد دارند بگویند آرد بد است در صورتی که این چنین نیست.

محمد رضا احمدی با بیان اینکه دور ریز نان سنگک که باید نزدیک به صفر باشد امروز در شاهرود بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است، می گوید: این درست نیست که نانوایان نان را خراب می کنند.

تحقیقات خبرنگار شاهوار فردا نشان می دهد که اداره تعاون روستایی و غله و خدمات بازرگانی از سمنان یک نفر نیروی مباشر را امسال در کالپوش مستقر کرده تا گندم مناسب را به سمنان ببرد تا کیفیت نان سمنانی ها ارتقا یابد.

محمد حسین خنکال دبیر خانه کشاورز سمنان ضمن تائید این مطلب می گوید: آرد غرب استان اصلا کیفیت ندارد و ما هم سوال می کنیم چرا این اقدام امسال صورت گرفته است؟ چرا باید کسی در حسین آباد کالپوش حضور یابد؟ از سوی دیگر قیمت گندم آنقدر پائین است که کشاورزان حداقل ۱۰ درصد محصولات شان را به دامداران فروختند تا سود بیشتری کنند. امروز گندم باید ۲۷۰۰ تومان فروخته شود تا کشاورز عایدی داشته باشد.

این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با هزینه های هنگفت در سال ۹۸ به مبارزه با فشار خون در طرح ملی پایش این بیماری ورود کرده است از سوی دیگر تمام این تلاش ها با نمک هایی که به نان ها افزوده می شود از بین می رود و از سوی دیگر مردم در معرض فشار خون هستند.

یک کارشناس کشاورزی نیز با بیان اینکه گندم موزد نیاز شاهرود و میامی ۴۵ هزار تن است که نزدیک به دو برابر این میزان در شرق استان سمنان تولید می شود، گفت: سابقا مازاد گندم به مرکز استان فرستاده می شد اما امسال توصیه شده که همه گندم به مرکز استان برده شود و باز به شاهرود باز گردانده شود که اصلا معلوم نیست این امر برای چیست؟

محسن باقری می گوید: برای مثال گندمی که از بیارجمند برداشت می شود کیلوگرمی ۱۵۰ تومان تا سمنان هزینه بر می دارد دوباره کیلوگرمی ۱۵۰ تومان باید به بیارجمند برگردد در نتیجه این کیلوگرمی ۳۰۰ تومان از بیت المال برای چه تلف می شود؟ گندمی که کیلوگرمی ۱۷۰۰ تومان خریداری می شود دوباره به شاهرود با قیمت ۲۰۰۰تومان باز می گردد این چه معنایی دارد!

در هر صورت باید منتظر بود و دید که عکس العمل مسئولان چیست تا آن زمان همچنان باید شاهد افزودن نمک به آرد ها برای کیفیت بخشی به نان باشیم نمکی که زندگی مردم شاهرود را تهدید می کند.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن