اخبار ویژهپزشکی سلامتشهری

پیشگیری بزرگترین اصل در کرونا/ امیدواریم با گرم شدن هوا از قدرت کرونا کاسته شود

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

به گزارش خبرنگار شاهوار رضا چمن در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با بیان اینکه رفتار ویروس برای ما آنچنان شناخته شده نیست اما هم خانواده های آن کاملا شناسایی شده و امیدواریم که رفتار کرونا نیز مشابه آنان باشد، بیان کرد: مبدا این ویروس از کشور چین بوده وتا کنون ۳۷ کشور دنیا را در برگرفته است که بیش از ۸۰ هزار مبتلا و دو هزار و ۷۰۰ نفر از آنها منجر به مرگ شده اندکه توسط سازمان های معتبر در دنیا تایید شده است.

وی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود را جزو اولین دانشگاه هایی دانست که در اوایل بهمن ماه نشستی در رابطه با ویروس کرونا برگزار کرد و افزود: زندگی در دهکده جهانی با وجود شدت و سرعت این بیماری با توجه به اینکه هر فرد مبتلا میتواند ۴ فرد دیگر را درگیر کند این اطمینان را داشتم که بزودی نوبت ما هم میشود.

چمن با اشاره به اینکه این ویروس با سرعت به سایر نقاط جهان سفر خواهد کرد خاطر نشان کرد: ما با زندگی در این دهکده نمیتوانیم دور خودمان دیوار بکشیم چرا که در نیم کره شمالی هستیم و آب و هوای ووهان مشابه شهرستان شاهرود است ویروس و هم خانواده های آن در این شرایط آب و هوایی خوب رشد میکنند پس این اضطراب ها جدی است این یک واقعیت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: با شناختی که به خانواده کرونا داریم امیدواریم این ویروس همانند دیگر هم خانواده های خود عمل و با گرم شدن هوا موج شیوع آن فروکش کند.

وی با بیان اینکه رطوبت شهر ووهان بیشتر از شاهرود است و ما نمیخواهیم امیدواری کاذب دهیم افزود:
آمار دقیق مبتلایان در استان ها را فقط وزارت بهداشت اعلام میکند زیرا مثبت شدن نمونه ها در آزمایشگاه تهران بوده و آمار شهرستان ها قبل از دانشگاه ها به وزارت بهداشت میرسد.

چمن رسالت اصحاب رسانه را آموزش، آگاهی بخشی و ارتقا فرهنگ پیشگیری خواند و گفت: تا کنون تعداد مبتلایان در کشور را ۹۵ نفر و منجر به مرگ را ۱۵ نفر اعلام کرده اند و دلیل آن فقط حجم زیاد نمونه ای است که به آزمایشگاه انیسیتو پاستور تهران ارسال کرده ایم، همگی درصف نوبت آزمایش قرار گرفته اند و ممکن است بدلیل مشکلات کمبود کیت و نیروی انسانی با تاخیر مواجه و سرعتی که باید داشته باشیم را نداریم که ان شاءالله رفع خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی افزود: ماسک برای افرادی ضروری بوده که با بیماران بخش عفونی در ارتباط اند و همچنین افرادی که دچار سرماخوردگی و یا علائم این ویروس هستند پس عامه مردم نیاز ضروری به ماسک ندارند.

وی در رابطه با احتکار بازار ماسک توسط بخشی از بازاری های فرصت طلب که حسابشان از بازاری های نجیب جداست تشریح کرد: اینها فقط مصداق عینی این بیت شعر هستند تغاری بشکند، ماستی بریزد، جهان گردد به کام کاسه لیسان

چمن مهم ترین ارسال اخبار به مردم را دلسوزی عالمانه صرف ارتقاء فرهنگ خود مراقبتی دانست و گفت: کل سیمای کرونا به این صورت است که ۸۰ درصد از مبتلایان به آن حالت خفیفی شبیه سرماخوردگی معمولی را تجربه میکنند و به راحتی قابل رفع است،
14درصد آن شدید است و باید به پزشک مراجعه کنند تنها چهار درصد آنها شرایط اورژانسی پیدا میکنند و نیاز به بستری دارند و ۲درصد دیگر هم منجر به مرگ می شوند.

وی مهم ترین علائم واضح و برجسته این ویروس ناخوانده را تنها تب،سرفه و تنگی نفس همراه با درد عضلانی خواند و افزود: مهم ترین راه انتقال کرونا ترشح قطرات تنفسی به صورت مستقیم است
و به همین دلیل میگوییم برای عامه مردم ماسک ضرورتی ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تفاوت این ویروس با آنفولانزا را اینگونه توصیف کرد: آنفولانزا در قالب ذرات پراکنده در هوا وجود دارد که با استنشاق هم ممکن است هر فرد مبتلا شود اما در کرونا اینگونه نیست و با صحبت معمولی انتقال صورت نمیگیرد بلکه باید قطرات تنفسی با سرفه و عطسه روی مجاری تنفسی،بینی،چشم و دهان بنشیند تا فرد مبتلا شود به همین خاطر باید فاصله یک متری از یکدیگر را رعایت کنید.

چمن افزود: راه غیر مستقیم ابتلا به کرونا دست دادن افراد به یکدیگر همراه با انتقال ترشحات آلوده است زیرا اگر این ترشحات البسه سطح و اشیاء را آلوده کرده باشد مبتواند فرد را مبتلا کند.

وی راه سوم انتقال این ویروس را از طریق مدفوع دانست و گفت:یعنی اگر فردی از طریق دستگاه گوارش مبتلا شده باشد و بعد به سرویس بهداشتی رفته و دست های خود را خوب نشوید راه انتقال آن به فرد دیگروجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه پیشگیری با آگاهی تا حدودی راحت میشود خاطر نشان کرد: به لحاظ علمی آنچه که باعث نگرانی و اضطراب ما است میزان سرعت و واگیرداری بالای این بیماری است نه میزان کشندگی آن.
همه باید کمک کنیم به خود مراقبتی تا یک نفر ۴ نفر را مبتلا نکند و خود همان یک باقی بماند.

چمن افزود: بهترین پیام ما به جامعه این است که فرد در زمان عطسه و یا سرفه با دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خود را گرفته تا از انتقال ترشحات تنفسی به محیط اطراف جلوگیری کند حتی شده با آرنج.

وی شستشوی دست ها با صابون را به دلیل خاصیت چسبندگی این ویروس مهم تلقی کرد و افزود: همه نکات را متذکر شدیم تا از تراکم جمعیت و ازدحام آن جلوگیری کنیم این مسئله برای من آنقدر اهمیت دارد که یکی از همکارانم هزینه مراسم ترحیم مادرش را خرج امور خیریه کرد و از ازدحام مردم در یک مکان جلوگیری کرد و این عمل نیکو و شایسته ای بود که به بهانه کرونا انجام شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه نکات فوق ذکر تحکمی نبوده و صرفا جهت سلامت جامعه بوده است تصریح کرد: امیدواریم رفتار ویروس مشابه پیشینیانش باشد و مردم هوشمندانه،آگاهانه و خیر خواهانه این موج را پشت سر بگذارند.

وی دررابطه با سوال یکی از خبرنگاران با پیرامون نماز جمعه و ازدحام مردم گفت: ما نمیتوانیم فتوای تعطیلی نماز را جمعه صادر کنیم ولی با همکاری مسئولین میتوانیم میز خدمت کرونایی با حضور متخصصان عفونی برگزار کنیم تا به مردم آموزش های لازم را بدهیم و به سوالات آنان پاسخگو باشیم.

چمن دوره نهفته فرد مبتلا به کرونا ویروس را ۲ الی ۱۴ روز دانست و افزود: ابزار کار آلوده هم می‌تواند این بیماری را منتقل کند، سابقاً بیان می‌شد ۲۴ ساعت این ویروس بر روی سطوح و لباس می‌ماند اما امروز گفته می‌شود که چند روز این ویروس ماندگاری دارد درنتیجه کافی است دستمال یا ماسک را بعد از استفاده به‌درستی به سطل دربسته انداخت و دست‌ها را شست به همین راحتی می‌توان با نگهداری و خود مراقبتی از کرونا دوری کرد.

وی بیان داشت: نمی‌گوییم استخرها و باشگاه‌ها و فعالیت‌های ورزشی را به‌کل تعطیل کنیم چراکه دوری از ورزش برای سلامتی مضر است اما توصیه می‌شود که فعالیت‌های گروهی کمتر شده و حتماً مسائل بهداشتی و ضدعفونی و … رعایت شود همچنین درباره استخر باید گفت این ویروس در گرما نمی‌تواند منتقل شود درنتیجه استخر به‌خودی‌خود منتقل دهنده نیست مگر اینکه ویروس بر روی سطوح باشد که همه آن‌ها به بهداشت و شستشوی درست و … بازمی‌گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی درباره مدارس و دانشگاه‌ها و سربازخانه‌ها و دیگر تجمعات گفت: تا جای ممکن ما توصیه‌ها را بیان کردیم حتی برای تعطیلی مدارس اعلام کردیم که با شیب ملایمی این امر صورت گیرد اما به‌واقع دانشگاه علوم پزشکی برای تعطیلی بسیاری از تجمعات توان قانونی ندارد و فقط می‌تواند توصیه گر باشد.

چمن بابیان اینکه نمی‌شود زندگی مردم را تعطیل کرد، گفت: به دانشگاه‌ها نیز توصیه‌شده تا با شیبی ملایم ابتدا تعطیلی و سپس با هماهنگی معاونت آموزشی غیبت‌ها را لحاظ نکنند اما بازهم بیان می‌شود که دانشگاه فقط توصیه گر است و در مجموعه‌هایی که توان قانونی داشته تماماً تمهیدات را لحاظ کرده است از سوی دیگر به کارمندان وادارات هم توصیه می‌شود اگر تب‌دارند سرکار حاضر نشوند و مدیران ‌هم سخت گیری نکنند تا بتوانیم جلوی بیماری را بگیریم.

وی افزود: پیشنهاد شده که دستگاه های اجرایی و دولتی و … هر کدام نماینده ای به علوم پزشکی معرفی کنند تا آموزش و آگاهی رسانی در باره کرونا به انها داده و این افراد آن را به کارکنان دیگر منتقل کنند تا جلوی رشد آن را بگیریم از طرف دیگر باید گفت گشت ها باهمکاری تعزیرات از داروخانه ها، اماکن و … تقویت شده‌اند.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 2 =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن