شاهوارشهری

فاضلاب شاهرود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

مدیر آب و فاضلاب شهری شاهرود با بیان اینکه فاضلاب شاهرود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: ۸۰ درصد تولید آب شهرستان می تواند به وسیله فاضلاب به تصفیه خانه شاهرود باز چرخوانی و دوباره برای مصارف کشاورزی و صنعتی استفاده شود.

به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، ابراهیم باقری در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و مطبوعات با بیان اینکه برخی منتقد طرح فاضلاب شاهرود هستند و در فضای مجازی مسائلی را بیان می کنند اما به واقع باید گفت این طرح می تواند ۸۰ درصد آب تولیدی شاهرود را که هم اکنون ۶۰۰لیتر بر ثانیه است، با بازچرخوانی دوباره به صنعت و کشاورزی برگرداند.

وی افزود: امروز نیاز آبی شاهرود ۷۵۰ لیتر بر ثانیه است در حالی که تولید از هشت چاه و یک قنات تنها ۶۰۰ لیتر با ثانیه است که نشان می دهد این شهرستان با کمبود ۱۵۰ لیتر بر ثانیه ای روبرو است.

مدیر آب و فاضلاب شهری شاهرود با بیان اینکه امروز ۲۵ درصد از آب شرب شاهرود هدر می رود، گفت: مهمترین عامل این هدر رفت، فرسودگی خط انتقال و لوله های آب است.

وی افزود: یکی از مسائل یکه در طراحی شبکه انتقال آب لحاظ می شود عمر مفید آن است که در شهرستان شاهرود مانند سایر شهرهای همطراز عمر مفید خطوط انتقال ۳۰ سال است  اما این در حالی است که امروز در برخی موارد خط انتقال تا ۴۰ سال عمر دارد و در برخی نقاط هنوز خط انتقال فلزی از چهار دهه پیش وجود دارد.

باقری با بیان اینکه مردم می توانند موارد سوء مصرف آب را با خط ۱۲۲ اطلاع رسانی کنند، تاکید کرد: هم اکنون متاسفانه عده زیادی هستند که توجهی به مصرف و صرفه جویی آب ندارند و در این راستا آبفا سعی داشت تا پلیس آب را تبیین کند که البته با مخالفت هایی از سوی نیروی انتظامی روبرو شد تا نام این طرح از پلیس آب به طرح مروجان مصرف بهینه آب تغییر یابد که البته با توجه به کارکرد پلیس آب، چندان نام مناسبی نیست.

رئیس آبفای شاهرود در ادامه گفت: در این شهرستان ۸۰۰ کیلومتر شبکه و ۱۶۱ خط انتقال آب وجود دارد اما بخش عمده ای از این خطوط فرسوده هستند و برای تعویض و بهسازی شان حجم زیادی اعتبار نیاز است ما برای مثال در سال ۹۸ و در هفته دولت فقط ۱۶۰۰متر بهسازی خط لوله آب را در دست افتتاح داریم که نشان از هزینه بالای این طرح ها دارد.

باقری گفت: شاهرود ۸۹ هزار مشترک آب شهری دارد از سوی دیگر پنج شهر و هشت روستا نیز مانند دیزج، حسین آباد، یونس آباد، اردیان، گرجی و … نیز از اداره آب و فاضلاب شهری خدمات می پذیرند همچنین در شاهرود ۱۰ هزار و ۸۰۰ مشترک فاضلاب نیز وجود دارد.

وی افزود: برای کاهش مصرف آب و بهینه سازی آن به خصوص در فصل گرما ۲۶ شیر فشار شکن نیز در سطح شهر نصب شده که فشار آب جاری در خط انتقال را برای کاهش مصرف، عدم ترکیدگی خط لوله و تخریب خط انتقال تا حد متعارف کاهش می دهد.

باقری بیان کرد: از سوی دیگر اداره آب و فاضلاب شهری شاهرود با شهرداری این شهر به توافقی رسیده که از این پس آبیاری فضای سبز پارک های شاهرود به وسیله تانکر توسط آبفا تامین شود و دیگر شهرداری از آب شرب برای آبیاری پارک ها استفاده نکند.

وی گفت: ۱۳ پروژه آبفای شاهرود در هفته دولت با اعتبار ۴۱ میلیارد تومان افتتاح می شود از سوی دیگر باید گفت تصفیه خانه دوم شاهرود نیز در ایام هفته دولت با حضور مسئولان به عنوان مهمترین طرح حوزه آب و فاضلاب شهری استان سمنان به بهره برداری می رسد.

باقری بیان کرد: در ایام هفته دولت سال جاری همچنین پنج طرح با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان نیز کلنگ زنی می شوند که امیدواریم بتوانیم به زودی شاهد اتمام این طرح ها باشیم.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن