مسئولان شاهرود فکری به حال سرمازدگی کنند / کشاورزان بازهم ضرر می دهند؟

هشدار برای سرمای هوا در هفته جاری بازهم تن و بدن کشاورزان شاهرودی را لرزانده است قشری که طی سال های اخیر مدام درگیر و دار سرمازدگی بوده است.
به گزارش شاهوار فردا، سرمازدگی پنج سالی می شود که در دو مقطع شامل پائیز و بهار باغ ها و محصولات کشاورزی شهرستان شاهرود را نابود می کند و میلیارد ها تومان خسارت را به دوش کشاورزان و باغداران می گذارد.
این در حالی است که کشاورزان از بیمه کشاورزی هم دل خوشی ندارند چرا که تعهداتش را عملی نمی کند. کشاورزان معتقد هستند وقتی خسارت به موقع و درست پرداخت نمی شود چرا هر سال باید باغ هایشان را بیمه کنند؟
هفته آتی بازهم سرما قرار است به استان سمنان بیاید و یکبار دیگر محصولات کشاورزی استان سمنان و شاهرود را تهدید کند. کشاورزان اما یک سوال بزرگ دارند و آن اینکه تا چه زمان باید سرمازدگی بیاید و محصولات را از بین ببرد و تا سال دیگر دوباره کشاورزان به دنبال خسارات باشند؟ جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات چه می کنند؟
سرمازدگی ۱۸ هزار و ۲۵۰ تن از محصولات کشاورزان شاهرودی را در بهار ۱۴۰۰ از بین برد و بیم این می رود که بازهم سرما به کشاورزان خسارت بزند. سرمایی که علی رغم فقدان محصولات در زمستان، می تواند به خود درختان آسیب بزند.
علی اصغر حجی رئیس جهاد شاهرود چندی پیش اعلام کرده بود: این سرمازدگی در هیچ جای استان سمنان اتفاق نمیافتد و خاص شهرستان شاهرود است باید موضوع سرمازدگی به عنوان یک مطالبه در کمیته بحران که در استانداری تشکیل میشود مطرح شود و اعتبار ویژهای برای این موضوع اختصاص یابد تا بتوانیم برای تغییر روند تولید و مقاوم سازی و سازگار کردن جریان تولید با وضعیت اقلیمی اقدام کنیم.
۳۲ درصد باغ های استان سمنان معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار در شهرستان شاهرود واقع است و سالانه در این شهرستان حدود ۸۰ هزار تن زردآلو و ۱۳۰ هزار تن انگور تولید می شود.
همچنین شاهرود بیش از سه هزار و ۴۰۰ هکتار تاکستان دارد و باغداران آن ۱۰ درصد از محصول انگور کشور را تولید می کنند لذا باید دید آیا مسئولان برای سرمای امسال در زمستان و بهار آیا تدبیری دیده اند؟
برخی می گویند جهاد و مرکز تحقیقات اقلامی را درست کرده که مثلا در محصول زردآلو، دیرگل ده هستند و از سرمای بهار عبور می کنند اما چه کسی این محصولات را باید به سطح کشت برساند؟ از مسئولان جهاد تقدیر می کنیم چرا که وسعشان در همین حد است اما آیا این حق کشاورزان نیست که بخش ترویج جهاد و مرکز تحقیقات را تقویت شده تر ببینند؟