اخبار ویژهاقتصادیروستاییشاهوارمحیط زیست و منابع طبیعییادداشت

دامداری از صداقت تا سلامت

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

طی چند سال گدشته عوامل زیادی دست به دست هم داد تا برخی دامداران در روش تغذیه حیوانات خود تغییراتی ایجاد نمایند اما آیا واقعا روش های دامداری و کشاورزی کنونی برای انسان مضراتی ایجاد نمی کند؟

به گزارش شاهوار فردا، جواد عابدینی: طی چند سال گذشته عوامل زیادی دست به دست هم داد تا برخی دامداران در روش تغذیه حیوانات خود تغییراتی ایجاد کنند که از جمله این عوامل می توان به خشکسالی های پی درپی، گرانی علوفه و خوراک دام، کمبود خوراک، بی عدالتی درتوزیع و عدم نظارت کافی و در برخی موارد هم بی تعهدی برخی پرواربندان و دامداران اشاره کرد که باعث شد روش تغذیه این حیوانات دچار تغییر و تحولاتی شود.

این تغییر عبارت از جایگزینی و یا همراه کردن کود مرغ درخوراک یا علوفه یا یک نوبت ویژه در روز از این کود استفاده شود که قیمت پایین این فراورده حیوانی، در دسترس بودن و علاقه شدید گاو و گوسفندان از این تغذیه جدید باعث رونق گرفتن این روش در بسیاری دامداری حتی درشهرستان شاهرود شده است .

حال باید پرسید آیا این تغذیه در چرخه دام و انسان که از شیر و گوشت دام ها استفاده می کند مشکلی برای انسانها ایجاد نمی کند؟

البته باید دانست که کار با اطلاع مسولین بهداشت و دامپزشکی صورت می گیرد یا بدون اطلاع آنها و چرا نسبت به سلامت دام و به تبع آن سلامت مردم توجه نشده و قدم درخوری در کاهش یا از بین بردن این روش غلط برداشته نمی شود.

طبق تحقیقات کود مرغ حاوی پتاسیم و نیتروژن بالایی است که اگر به صورت خام و فراوری نشده استفاده شود برای گیاهان و درختان خراب و باعث باصطلاح سوختگی در آنان خواهد شد؛ حال باید دید و چشم انتظار ماند که نتایج آن بر روی دام و انسانی که از این دام تغذیه می کند چگونه و به چه اندازه مخرب خواهد بود .

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن