پذیرش پروانه بهرهبرداری معدن بهعنوان وثیقه اجرایی شود
رئیس اتاق بازرگانی سمنان معتقد است «عدم تمکین برخی بانکها از قوانین موجود ازجمله مشکلات صنعت و معدن در استان است پذیرش پروانه بهرهبرداری معدن بهعنوان وثیقه باید اجرایی شود» اما آنچه وی به آن تاکید نمی کند این است که تسهیل در امر معدن کاوی در استان آیا به نابودی محیط زیست منجر نمی شود؟
به گزارش خبرنگار شاهوار فردا ، علیاصغر جمعهای در نشست مشترک با موضوع پذیرش وثیقه معادن به میزبانی سالن جلسات اتاق بازرگانی سمنان ضمن بیان اینکه در استان سمنان بیش از ۶۰۰ واحد معدنی مشغول به فعالیت هستند، ابراز داشت: قوانین بسیار خوبی در حمایت از صنایع برای بانکها به تصویب رسیده است ولی گاهی اوقات با عدم تمکین بانکها در استان سمنان مواجه هستیم.
وی ضمن بیان اینکه مواردی همانند سفته لازمالاجرا، قرارداد کاری، ماشینآلات معادن، ذخایر مواد معدنی و دیگر موارد جاری و ساری بهعنوان وثیقه باید پذیرفته شود، افزود: طبق قانون، بانک مرکزی تکلیف پذیرش پروانه بهرهبرداری معادن را بهعنوان اولین وثیقه الزام کرده است که بنا به مفاد قانون باید اجرایی بشود.
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی سمنان در این نشست ضمن بیان اینکه بانکها میبایست قوانین موجود را اجرایی کنند، ابراز داشت: افراد متقاضی پذیرش پروانه بهرهبرداری معادن بهعنوان وثیقه از سوی بانکها هستند که متأسفانه این درخواست با امتناع از سوی بانکها مواجه شده است.
محمد همتیان در ادامه تصریح کرد: ارزشگذاری معادن مشخص است، بانکها در این امر متخصص هستند و این مهم می طلبد تا مدیران بانک ها تصمیم قاطعی در این خصوص بگیرند.
وی ضمن بیان اینکه بانک مرکزی قانون پذیرش وثایق معادن را در سال ۹۳ به بانکها را ابلاغ کرده است، افزود: در بخشنامه مورداشاره عنوانشد محل اجرای طرح بهعنوان وثیقه از سوی بانکها پذیرفته شود ولی در حال حاضر سازوکار مناسبی از سوی بانکها بهعنوان حمایت از معادن ابلاغ نشده است.
به گزارش خبرنگار شاهوار فردا باید گفت شرق استان قطب معادن فلزی است از سوی دیگر قطب گردشگری و محیط زیست نیز قلمداد می شود لذا مسئولانی که قصد تسهیل امور معدنی را دارند آیا به فکر حفظ محیط زیست هم هستند یا قرار است شاهوار ها و بوکسیت های متعددی را در شرق استان شاهد باشیم؟
ذات معدن با تخریب همراه است و این موضوعی غیر قابل کتمان قلمداد می شود حال هر چه قانون بگوید معادن باید محیط زیست را شکل اول خود در بیاورند! وقتی کاری نشدنی است، قطعا نتیجه ای هم نخواهد داد.
علم اقتصاد می گوید سرمایه گذار اگر ۴ برابر سرمایه اش را بر ندارد سرمایه گذاری نخواهد کرد لذا معدن کاران جز به فکر سو به چیز دیگری از جمله محیط زیست فکر نمی کنند پیشنهاد می کنیم همانطور که سند معدن برای وثیقه نگهداری می شود برای حفاظت از محیط زیست هم نگهداری شود !