نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان با حضور معاون پارلمانی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، معاونان استاندار سمنان در استانداری سمنان برگزار شد محور این نشست بررسی راهکارهای کاهش سوء مصرف و مبارزه با سوداگران مرگ بود.
به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان در حالی امروز به میزبانی استاندار برگزار شد که محمد ترحمی معاون پارلمانی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور مهمان این مراسم بود و در سخنانی تاکید کرد: افزایش اقدام ها و اتخاذ تدابیر برای شناسایی اموال قاچاقچیان موادمخدر باید صورت گیرد و نیاز است به منظور شناسایی صحیح و به هنگام این اموال اقدامات اطلاعاتی و بررسی های لازم انجام شود.
مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۹۰ درصد موادمخدر دنیا در ایران کشف میشود، گفت: باید قوانین مبارزه با مواد مخدر پویا باشد.
وی با بیان اینکه قوانین ما باید جلوتر از فرآیند عملکرد و تفکر سوداگران مرگ باشد، تاکید کرد: طبق «قانون اصلاحی» سال ۸۹ فقط اموال کسب شده از محل جرم مرتبط با قاچاق مواد مخدر توقیف و مصادره میشد اما از سال ۹۶ تاکنون ضبط اموال فقط از محل جرائم مواد مخدر و روانگردان میسر میشود.
ترحمی ضمن بیان اینکه ۹۰ درصد مواد مخدر دنیا در ایران کشف میشود و این نشان دهنده نقش ما در تعاملات این حوزه است، تاکید کرد: باید قوانین مبارزه با موادمخدر پویاتر باشد تا بتوانیم مقابله با این پدیده شوم را به حد اعلی در بیاوریم.
مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: این در حالی است که شناسایی اموال قاچاقچیان به منزله شکستن کمر آنها و اختلال جدی در روند فعالیتهای مخربشان علیه جامعه محسوب میشود.
ترحمی در دیگر بخش سخنان خود، ابراز داشت: ایران در منطقهای حساس واقع شده چرا که امروز آمریکا در حال برنامهریزی برای افزایش کشت و تولید خشخاش در افغانستان است.
وی افزود: حضور آمریکا در افغانستان، علاوه بر افزایش مزارع خشخاش، این کشور را از یک منبع مواد مخدر سنتی به یک تولیدکننده عمده مواد مخدر صنعتی تبدیل کرده که ابتدا باید گفت این کشور (افغانستان) و سپس کشورهای منطقه متضرر می شوند.
معاون استاندار سمنان نیز در این نشست، به ضرورت توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد در مقابله و پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر اشاره و تصریح کرد: گروههای مختلف مردمی در قالب سمنها همکاری مطلوبی برای تحقق این مساله دارند.
حبیبالله خجسته پور به انگیزههای اقتصادی ناشی از توزیع موادمخدر اشاره و خاطرنشان کرد: سوداگران مرگ برای ترغیب جوانان به استفاده از این بلای خانمان سوز، سراغ اُسوههای جوانان در حوزههای ورزشی و هنری می روند.
خجسته پور، به لزوم اقدام جدی تر دستگاه های اجرایی در مبارزه با موادمخدر تاکید و اضافه کرد: این مساله باید از لایههای زیرین جامعه آغاز شود و در رده های بالاتر، اقدام جدی تر فرمانداران شهرستانهای استان سمنان را میطلبد.
وی گفت: سمنان یکی از معدود استان هایی است که کمپ ماده ۱۶ در آن تعریف نشده است همچنین باید گفت مقابله با موادمخدر به عنوان یک آسیب با توجه به اینکه آسیبهای اجتماعی زنجیروار در ارتباطند، باید چند بعدی باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان یادآور شد: با توجه به آمایشهای استانی انجام شده، در صورت امکان و مهیا بودن شرایط، نیاز است این کمپ در استان سمنان با استفاده از ظرفیت بخش خصوص و سازمان های مردم نهاد و برای ترک اعتیاد افرادی که به این بلای خانمان سوز دچار شده اند، استقرار یابد.
به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، در این نشست حسن ارگی به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان سمنان معرفی شد. وی همچنین فرماندار مهدی شهر نیز محسوب می شود