اخبار ویژهاستانشاهوارمحیط زیست و منابع طبیعی

یوز پلنگ آسیایی این بار در سمنان مشاهده شد/فرار یوزها از شاهرود

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

دو مورد مشاهده یوزپلنگ اسیایی در جنوب سمنان نشان از مهاجرت این گونه نادر از توران شاهرود به سمت سمنان می دهد که علت اصلی آن می تواند عدم وجود غذا و سوء مدیریت محیط زیست باشد.

به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: چاه شیرین واقع در جنوب شهرستان سمنان به عنوان زیستگاه جدید به مناطق زیستگاهی یوزپلنگ آسیایی در ایران اضافه شد.

امیر عبدوسگزارش‌های غیر رسمی از ۵۰ سال گذشته حاکی از وجود یوزپلنگ آسیایی در منطقه شکارممنوع چاه شیرین بوده است، اما هیچ تصویری مبنی بر وجود این حیوان در حیات وحش ثبت نشده بود.

وی اظهار داشت: به دلیل ثبت نشدن تصویر و نبود مدرک مبنی بر زیست یوزپلنگ آسیایی در منطقه چاه‌شیرین شهرستان سمنان، این منطقه به عنوان زیستگاه منتخب یوز، در برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد UNEP ثبت نشده بود.

عبدوس تصریح کرد: اکنون بعد از گذشت سال‌ها، با اثبات منطقه حفاظت شده چاه شیرین به عنوان زیستگاه یوز پلنگ آسیایی در برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، می توان از حمایت‌های مالی در عرصه بین المللی برای حفاظت از این گونه ارزشمند استفاده کرد.

عبدوس خاطرنشان کرد: ثبت تصویر و کشف زیستگاه جدید یوزپلنگ آسیایی در منطقه شکارممنوع چاه شیرین سمنان و ثبت این زیستگاه جدید در برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد دستاوردی بزرگ و از اقدام‌ها و خبرهای خوب در هفته دولت است.

به گزارش خبرنگار شاهوار فردا، عبدوس در حالی این مشاهده یوز در سمنان را دستاورد خود می داند که خالی شدن توران از یوز ها را عنوان نمی کند!! این یوز ها در سممنان که خلق نشده اند قطعا از شاهرود مهاجرت کرده اند و این سوأ مدیریت محیط زیست توران است که نتوانسته بستر را برای تداوم عمر این گونه محیا کند.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن