مذهبی

رخت عرفه بر تن شاهرودی ها نشست/فضای معنوی سراسر شهر را پر می کند

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی

مراسم محوری عرفه امروز یکشنبه همزمان با سایر نقاط ایران اسلامی و کشورهای مسلمان، در دو نطقه شامل گلزار مطهر شهدای گمنام و اجلاسیه یک هزار شهید دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شاهوار امروز، عرفه آمد اما امسال حال و هوای معنوی اش در شهرستان شاهرود، چهره ای دیگر به شهرمان بخشیده است چرا که مردم میهمان شهدا هستند در مراسم محوری عرفه؛ عرفه ای که سرتاسرش راز و نیاز و بندگی با خدایی است که در غایت خط سرخ خون حسین(ع) قرار دارد.

امروز نوای عرفه در گوش شهرمان می پیچید تا بخوانیم بار دیگر سرود بندگی مان را در گوش باد … عرفه امروز مهمان شهرمان است تا دل هایمان را مالامال از عطر بندگی یار کند.

بار دیگر روز نهم ذی‌الحجه، قرائت دعای امام حسین (ع) در روز عرفه فرارسید، روزی که در بهشت به روی مردم بازشده و دست‌ها به‌سوی درگاه ابدیت دراز است، نوای دعای امام حسین(ع) امروز طنین‌انداز است آن‌هم در عصر عرفه … به یاد آنانی که امروز در حج هستند و مناسک به‌جای می‌آوردند.

عرفه یعنی عمق بینش و معرفه باالله عرفه یعنی گرایش به ذات هستی تعالی و کوچک شمردن انسان به اندازه ای که واقعا هست آن هم در برابر هستی اعظم خدای یکتا…عرفه یعنی خشوع در برابر خدای یکتا یعنی مرا تربیت کن آنطور که قربه الی الله در آن تجلی پیدا می کند عرفه یعنی تجلی وَ إِذَا مَسَّ الْإِنْسَانَ الضُّرُّ دَعَانَا لِجَنْبِهِ أَوْ قَاعِدًا أَوْ قَائِمًا عرفه یعنی بگویی از ته دلت که ای خدا وقتی حس نیاز دارم فقط به درگاهت رجوع می کنم چون زمانی که در آسیب پذیرم و آسیب دیده ام …

عرفه یعنی وقتی می گوییم وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی‏‌آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ؛ أَشْهَدَهُمْ عَلی‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلی‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیامَهِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هذا غافِلینَ بدانیم وقتی پروردگار می فرمایند آیا من خدای شما نیستم سر به فروتنی بنهی در مقابل باری تعالی … بلی تو پروردگار ما هستی و ما حقیقتى جز این که مملوک تو باشیم نداریم، ما این را دیده‌ایم و بر آن گواهیم.

عرفه روزی است که انسان بار دیگر با خود نجوا می کند که سعادت و آرامش در دنیا هم ره‌آوردی است که از مسیر تقوا به دست خواهد آمد … همانطور که مولایش حسین(ع) راه سعادت را با خط سرخ خون خویش، آغشت تا سعادت را از اول معنی کند برای بشریت …

عرفه را روز بخشش، خواستن، نیایش و دعا به درگاه خدا خوانده‌اند پیامبر (ص) درباره این روز می‌فرمایند «در هیچ روزی به‌اندازه روز عرفه، خداوند بندگان را از آتش دوزخ آزاد نمی‌کند. همانا خداوند نزدیک می‌شود و بر فرشتگان مباهات می‌کند و می‌فرماید: «این‌ها چه می‌خواهند» و این نشان می‌دهد که عرفه چه روز گران‌قدری است.

عرفه روزی است که ترک گناه عادت انسان می شود چرا که در کلام امامش حسین(ع) آمده که «وَ لاتُشْقِنى بِمَعْصِیَتِکَ؛ من را با عصیان نسبت به مقام تو بدبخت و شقی نکن» عرفه آنقدر زیبا است که انسان خویش را به دست خویشتن توبه کارش قرار می دهد تا قرب الهی را از خدای متعال بخواهد.

وقتی انسان در عرفه می خواند که مولایش حسین اینگونه به خدای متعال می گوید «وَاْجَعْلْ لى یا اِلهى الدَّرَجَهَ الْعُلْیا فِى الاْخِرَهِ وَالاْوْلى؛ و برایم معبودا در آخرت و دنیا درجه‌ای برتر قرار ده»؛ پس از خود می پرسد خدا یا ما کجای کاریم! اگر مولایم اینگونه به درگاهت … تو را می خواند … تو را می جوید … من در این بیغوله زندگی ماشینی امروز کجای کارم؟

امام صادق(ع) نیز درباره عرفه می‌فرمایند: اگر شخصی گناهکار نتواند در شب‌های بابرکت ماه رمضان به ویژه شب‌های قدر، خود را در معرض نسیم رحمت الهی قرار دهد و آمرزیده شود، او تا سال آینده بخشوده نمی‌شود مگر اینکه عرفه را درک کند و از امتیازات آن روز بهره‌ گیرد.

عرفه روزی است که انسان بداند نیاز معنوی و کمال‌جویی انسان از مسیر الهی می گذرد مسیری که امام و مولایش به خوبی آن را عنوان می کند فقط باید کمی گوش هایت را باز کنی تا بشنوی ندای نَرْفَعُ دَرَجَاتٍ مَنْ نَشَاءُ وَ فَوْقَ کُلِّ ذِی‌عِلْمٍ عَلِیمٌ عرفه را را باید کمی دل بسپاری …

خوشا به حال آنانی که امروز عرفه را در کنار گلزار شهدا دارند خوشا آنانی که در در گرو یاری شهدا بسته اند در این روز عرفه که شهدا دستگیرشان باشند… گوشه چشمی به آنان داشته باشند … چه  حالی دارد عرفه و نوای مداحانی که از نجوای عارفانه و عاشقانه حسین(ع) با خدای خویش می خوانند، در لابلای گلزار مطهر شهدای مان … چه زیبا است…

خوشا مردمی که امروز دل در گرو شهدای شاهرود مان می سپارند در گلزار شهدای گمنام و اجلاسیه شهدا خوشا مردمی که امروز گوشه چشم شهدا را طلب می کنند در عرفه ای که نجوایش در گوش شهرمان می پیچد.

پس بی‌راه نیست که نامش را عید بگذاریم … عید بندگی و عبودیت روزی که غسل، دعای امام حسین(ع)، دعای عرفه و نماز در آن تأکید شده است، روزی که از هر زمان دیگری بیشتر باید از خدا بخواهی تا به تو و نیازت عنایت داشته باشد. امروز نوای زیارت عرفه از همه جا بلند می‌شود … به واقع روز باشکوهی است.

آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

دکمه بازگشت به بالا
 
بستن